Ako vám môže život uľahčiť internetová banka?

Internetové bankovníctvo nám významne uľahčuje život a dokonca z jeho využívania môžu profitovať aj naše peňaženky – s jeho pomocou je totiž možné podstatne znížiť poplatky, ktoré treba hradiť bankám za podávanie platobných príkazov a celkovú správu účtu. Je to logické a jedine správne – banka nemusí v prípade existencie internetového bankovníctva zamestnávať toľko pracovníkov za priehradkami, pretože sa znižuje počet klientov, ktorí dochádza do banky zadávať požiadavky osobne. V dnešnej dobe je možné takmer všetko vybaviť cez internet.

Niektorí používatelia sa však boja internetovú banku používať a to preto, že si neveria pri práci s počítačom, tiež aj vzhľadom na občasné útoky na účty klientov internetových bánk, ktoré sú vždy prezentované v populárnych médiách. Poďme si predstaviť, ako sa internetové bankovníctvo využíva, čo všetko s jeho pomocou ľahko zvládnete a ako je to vlastne so zabezpečením internetových bánk.

Ako sa internetové banky používajú?

Hneď na úvod vás môžeme ubezpečiť, že prácu s internetovým bankovníctvom zvládne každý. Niektoré banky majú internetové rozhranie trochu zložitejšie, ale v súčasnej dobe sa všetky snažia o modernizáciu, aby boli prístupné čo najväčšiemu množstvu potenciálnych klientov. K tým najobľúbenejším internetovým bankám patria:

Všetky tieto internetové banky sa môžu pochváliť vyspelým používateľským rozhraním, v ktorom je zadávanie a správa bankových príkazov, inkasa a ďalších služieb hračkou. Vďaka tomu nemusíte nikam chodiť – všetko zvládnete vybaviť komfortne cez internet. Pri prechádzaní online rozhrania možno objavíte nové služby, o ktorých ste dovtedy ani nemali potuchy. Pomocou internetového bankovníctva môžete zvyčajne:

  • Zadávať bankové príkazy
  • Spravovať trvalé príkazy
  • Nastavovať automatické inkaso (hodí sa napríklad pre platby telefónnym operátorom)
  • Sledovať všetky príjmy a výdavky
Přečtěte si také:  Úroková sadzba - kompletný sprievodca

Niektoré moderné internetové banky vám umožnia naozaj veľmi detailnú analýzu vašich peňažných tokov. Napríklad internetové bankovníctvo mBank ponúka možnosť zaradenia jednotlivých transakcií do kategórií, ktoré si nadefinujete, pričom s pomerne vysokou úspešnosťou systém sám vykonáva automatické zaradenie do vopred pripravených sekcií (výdavky na volanie, potraviny a drogéria, zábava). Ak teda budete používať platobnú kartu, ľahko získate predstavu o tom, za čo najviac míňate.

Navyše vás možno prekvapí, že ak by ste si chceli zriadiť účet v internetovej banke, nebudete v niektorých prípadoch musieť ani nikam chodiť. Napríklad v prípade ZUNO si môžete účet otvoriť online cez internet, pomocou jednoduchého formulára. Pochopiteľne je nutné vykonať osobné potvrdenie zmluvy, avšak to zariadi špeciálny kuriér, ktorý sa zastaví u vás doma alebo na inom, vopred dohodnutom mieste, kde jednoducho predom pripravenú zmluvu podpíšete.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..