Spotrebiteľský úver bez registra – riešenie alebo hrozba?

Ak ste zapísaní v registri dlžníkov, pravdepodobne budete mať so získaním spotrebiteľského úveru problém – teda aspoň v prípade bankových inštitúcií. Riešenie v súčasnej dobe ponúkajú nebankoví poskytovatelia pôžičiek. Ak nebankový spotrebiteľský úver bez registra zvažujete, mali by ste si byť vedomí určitých nevýhod, ktoré sú s touto možnosťou spojené. V tomto článku vám predstavíme vlastnosti týchto typov pôžičiek a poradíme vám, ako by ste mali pri výbere nebankovej spoločnosti postupovať.

Čo čakať od spotrebiteľského úveru bez dokladovania príjmu?

Spotrebiteľský úver bez registra je prísľubom riešenia ťaživej finančnej situácie. Poskytovatelia týchto pôžičiek si sú však pochopiteľne vedomí faktu, že o tieto špecifické finančné produkty, pri ktorých vybavovaní sa nenahliada do registrov, žiadajú predovšetkým ľudia majúci problematickú bonitu. Je teda nutné počítať s tým, že spotrebiteľské úvery bez registra sú spojené s vyššou úrokovou mierou, pretože veritelia majú len malú istotu, že im budú zapožičané finančné prostriedky skutočne vrátené. Vysoké úroky v sebe zahŕňajú ako odmenu za dočasné vzdanie sa peňazí, tak aj rizikovú prirážku, ktorá je využitá na kompenzáciu problémov s nespoľahlivými dlžníkmi. Vysoké náklady sú zrejme najznámejšou nevýhodou spotrebiteľských úverov bez dokladovania príjmov, avšak tieto finančné produkty majú pre dlžníkov ešte ďalšie negatívum – môžu byť veľmi rizikové.

Riziko spojené so zriadením spotrebiteľského úveru bez registra

V Slovenskej republike pôsobí nepreberné množstvo subjektov, ktoré sa zaoberajú poskytovaním spotrebiteľských úverov bez dokladovania príjmu. Jedná sa predovšetkým o nebankové spoločnosti, ktoré, žiaľ, nepodliehajú tak prísnemu štátnemu dozoru. Vplyvom spomínaných dvoch faktorov je tak niekedy ťažké rozpoznať, ktoré inštitúcie sú skutočne dôveryhodné a ktorým je naopak dobré sa vyhnúť. Mnoho nebankových firiem, ktoré sa zaoberajú poskytovaním spotrebiteľských úverov bez registra pre maximalizáciu zisku, využíva taktiky na hranici zákona.

Přečtěte si také:  Krátkodobá pôžička online - ako, koľko a riziká

Stretnúť sa tak môžete napríklad so zmluvami, ktoré budú obsahovať malým písmom napísané klauzuly, ktoré vás budú ako dlžníka stavať do veľmi nevýhodnej pozície, prípadne s ich pomocou môžete byť dokonca legálne podvedení. Môže byť totiž rozdiel medzi tým, čo vám obchodný partner ústne oznámi, a tým, čo nakoniec bude v zmluve. Neférové ​​subjekty využívajú, že pri zriaďovaní spotrebiteľského úveru bez dokladovania príjmu mnoho ľudí zmluvy dôkladne neprečíta.

Obľúbenou taktikou podvodníkov je zmluvné zakotvenie takej metódy výberu splátok, pri ktorej nebude mať dlžník možnosť peniaze hradiť v riadnom termíne. Potom už len stačí, aby boli zmluvne dojednané veľmi vysoké sankcie, a nešťastie je na svete. Je známych viacero prípadov, kedy týmto spôsobom prišlo mnoho dlžníkov dokonca aj o strechu nad hlavou.

Spotrebiteľský úver bez registra môže byť riešením problematickej finančnej situácie, avšak je nevyhnutné spolupracovať iba so solídnymi partnermi. Nezabudnite si na internete vyhľadať skúsenosti bývalých klientov zvolených spoločností. Vyberte si taký subjekt, ktorý disponuje kvalitnými pozitívnymi referenciami. Inak si namiesto riešenia vašich problémov s peniazmi tvoríte ďalšie ťažkosti.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..